Blondel bezorgde Club Brugge in de slotminuut de 3-2-winner met zijn tweede van de avond.
Moilanen mocht al na vijf minuten de 0-1 binnenkoppen.
Akpala werkte al snel de 1-1 tegen de netten.
Bij zijn eerste goal (de 2-1) juichte Blondel nog vrij ingetogen.
Kort na de rust mikte Korte heel fraai de 2-2 voorbij Stijnen.
In extremis kroonde Blondel zich nog tot matchwinnaar.
Adrie Koster blikt met gemengde gevoelens terug op zijn Europese debuut.
Met twee knappe goals heeft Jonathan Blondel het Europese debuut van Adrie Koster gered en Club Brugge een 3-2 zege geschonken tegen Lahti. De Finse middenmoter van Jari Litmanen bezorgde Club Brugge bijna het schaamrood op de wangen door al vroeg op voorsprong te komen en na een goal kort na de rust heel lang de 2-2 vast te houden. Blauw-zwart herstelde zich voor rust snel van de vroege opdoffer met goals van Akpala en Blondel, maar liet zich vlak na de pauze weer ringeloren door Litmanen en co. Simaeys zag halfweg de tweede helft de 3-2 van de lijn geveegd worden, maar Blondel was met een schitterende volley in de slotminuut de reddende engel. Met de kleine voorsprong en de twee tegengoals trekt Club Brugge volgende week met dichtgeknepen billen naar Zuid-Finland. AA Gent van zijn kant stond bij de rust zowaar 0-1 voor in het Stadio Olimpico van AS Roma na een countergoal van Leye, maar na een stormloop in de tweede helft en onder meer twee goals van Totti werd het nog 3-1.

Pijnpunten
De pijnpunten die Jacky Mathijssen vorig seizoen zoveel hoofdpijn bezorgden, zijn nog lang niet uit het Brugse spel onder Adrie Koster. Offensief liep het redelijk tegen de Finse middenmoter, maar defensief blijft blauw-zwart ondanks de inbreng van de Nederlandse klassebak Ryan Donk heel kwetsbaar. De twee pijnlijke tegengoals waren daar de perfecte illustratie van. Blauw-zwart begon ongeconcentreerd en liet zich al na vijf minuten vangen bij een hoekschop. Litmanen stuurde die naar de eerste paal, Sonck liet zijn man los en Moilanen kopte volledig ongedekt via de hand van Stijnen raak. Kort na de rust was het Alcaraz die in de fout ging door te vroeg in te stappen bij een assist van Litmanen. Korte werkte heerlijk af en het stond toen 2-2.

Sterke reactie
Het spreekt voor Club dat ze toch sterk reageerden na die vroege 0-1. Vooral langs rechterflank Nibal Dirar kwam er keer op keer gevaar. Akpala werkte één van de voorzetten van de vaardige Marokkaanse Belg tegen de netten voor een snelle gelijkmaker nog voor het kwartier. Uit de mooiste aanval van de hele match maakte Blondel met een droge knal de 2-1 tien minuten voor de pauze. Bij de rust leek er toen niet veel aan de hand, Club zou het Finse varkentje wel wassen in de tweede helft.

Zwakke tweede helft
Niets daarvan dus. Na de nieuwe vroege tegengoal (2-2) bakte de thuisploeg er nog heel weinig van in de tweede periode. De enige grote kans was voor Simaeys die een assist van Dirar voorbij de doelman schoot, maar op de lijn redde Moilanen nog in extremis. Een erg matige Wesley Sonck ging erg misnoegd naar de kant en werd vervangen door Dahmane, die samen met Vargas weer iets meer Schwung in het team bracht. Toen iedereen zich dan had neergelegd bij een nieuwe Europese blamage mikte Blondel met een heerlijke volley een voorzet van Simaeys in de kooi. Dankzij die late winner is Club volgende donderdag niet verplicht te winnen in Finland, al is 3-2 allesbehalve een geruststellende marge. Zondag wacht eerst nog de lastige verplaatsing naar Charleroi op de openingsspeeldag van de Belgische competitie.

Club Brugge:
Stijnen - Vermeulen, Donk, Alcaraz (74' Vargas), Daerden - Odjidja, Simaeys, Blondel - Dirar, Sonck (79' Dahmane), Akpala (87' Geraerts).
FC Lahti: Szentpeteri - Haara, Toivoimäki, Moilanen, Eerola – Fofana (72’ Heini), Vanninen, Korte, Shala (46’ Hietanen) - Vieira, Litmanen.
Doelpunten: 6' Moilanen (0-1), 12' Akpala (1-1), 36’ Blondel (2-1), 50’ Korte (2-2), 90 Blondel (3-2).