zondag 2 augustus 2009

Vanavond om 18.00 uur: Charleroi - Club Brugge

Nadat op vrijdagavond de vaderlandse competitie op gang werd getrapt tussen landskampioen Standard en promovendus Sint Truiden, begint ook Club Brugge vandaag aan zijn campagne. Daarvoor reizen de Bruggelingen in de vooravond naar het 'Zwarte Land' om er Sporting Charleroi partij te geven. Meteen het Belgische debuut voor coach Adrie Koster en aanwinst Ryan Donk.

PLOEGENNIEUWS

Sporting Charleroi
- Stéphane Demol, die de Schot John Collins kwam te vervangen, kan op speeldag 1 alvast geen beroep doen op Geoffrey Mujangi Bia. De jonge spits, die met de Rode Duivels aan de Kirin Cup in Japan deelnam, is nog een drietal weken out met een knieblessure. Ook Massimo Moia is er wegens blessure niet bij.
- Het wordt sowieso flink sleutelen voor Demol want Charleroi liet heel wat van zijn basispionnen vertrekken. Christophe Gregoire keerde terug naar het Nederlandse Willem II, terwijl het duo Torben Joneleit en Fabien Camus onderdak vond bij Racing Genk. Bertrand Laquait ondertekende een contract bij de Franse derdeklasser Croix de Savoie en ook Salahedinne Sbai gaat straks bij Nîmes op de Franse velden aan de slag.
- Het lijkt er op alsof ook Adléne Guédioura straks zijn tenten in het buitenland zal opslaan. De Frans-Algerijnse middenvelder wordt al geruime tijd gelinkt aan het Italiaanse Chievo Verona.
- Nicolas Digiugno, Damien Miceli, Filippo Porco en Baptiste Ulens ruilden Sporting dan weer in voor Olympique Charleroi, terwijl veteraan Frank Defays succesvol onderhandelde met het Luxemburgse Dudelange.
- Qua inkomende transfers bleef het vrij rustig op Mambourg. Hoofdscout Raymond Mommens zocht zijn heil wederom in Frankrijk en weekte bij Amiens het duo Maxime Brillault en doelman Sébastien Chabbert los. De Italo-Belg Alessandro Cordaro kwam over van buur Mons terwijl de Braziliaan Diogo Guimaraes voorheen actief was in het ... zaalvoetbal. Grégory Christ tenslotte keerde terug van een uitleenbeurt aan het Duitse Duisburg.

Selectie: Chabbert en Baguette (doel), Kéré, Brillault, Chakouri, Vandenbroeck, Diallo (verdediging), Chabaud, Christ, Cordaro, Guédioura, Lella en Oulmers (middenveld), Orlando, Pelé, Théréau, Habibou, Iajour (aanval)

Club Brugge:
- Vorig seizoen kwam Club op de elfde speeldag op Mambour niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Beide blauw-zwarte doelpunten kwamen op naam van Wesley Sonck.
- Zijn spitsbroeder Joseph Akpala moest naar het eind van de Europese wedstrijd tegen Lahti geblesseerd naar de kant. Toch zal de naam van de goedlachse Nigeriaan en ex-Carolo op het wedstrijdformulier worden ingeschreven.
- Laurent Ciman daarentegen werd net als tegen Lahti door coach Adrie Koster opnieuw weerhouden uit de selectie. De rechtsachter moest gisteren met een veredeld B-elftal aan de bak in Deinze, samen met Lenaerts, Kucera, Djokic, Meeus, Jeffrey en Kruska.
- Ook de jonge Braziliaanse aanwinst Sonda Cleber is er wegens blessure niet bij.

Selectie: Stijnen en De Vlieger (doel), Klukowski, Daerden, Donk, Vermeulen, De Mets en Alcaraz (verdediging), Dirar, Blondel, Simaeys, Vargas, Geraerts, Odjidja (middenveld), Sonck, Akpala, Chavez en Dahmane (aanval).


SPELER IN DE KIJKER

Charleroi - Cyril Théréau

Tijdens de voorbereiding ontmoette Charleroi meestal sparringpartners uit derde en vierde klasse. De Zebra's wonnen, op de wedstrijd tegen het Franse Valenciennes na, al hun partijen en daarbij werd er vrij vaak gescoord. Vooral de Franse sluipschutter Cyril Théréau wist regelmatig de weg naar de netten te vinden. Dit moet de aanvaller opnieuw het nodige vertrouwen geven waarmee hij tijdens zijn eerste passage bij de Carolo's op iedereen indruk wist te maken. Nadat hij bij Anderlecht geen deuk in een pakje boter kon trappen, lijkt de spits nu stilaan terug boven water te komen. Aan het duo Donk-Alcaraz om Théréau dan ook aan banden te leggen.

Club Brugge - Jonathan Blondel

Je kon er de laatste dagen nog nauwelijks omheen maar bij Club is Jonathan Blondel ongetwijfeld de man 'in the picture'. Net als bij Cyril Théréau het geval is, heeft ook 'Joe' een hele moeilijke periode achter de rug. Vooral op privé-vlak ging de middenvelder door een diep dal. Maar sinds de komst van Adrie Koster lijkt de man uit Ploegsteert wel helemaal herboren. Blondel geniet het volste vertrouwen van Koster en dat vertrouwen heeft hij tot op heden niet beschaamd. Op het middenveld kan hij zich opnieuw ten volle uitleven en wat vaker voor doel opduiken. In het Europese treffen tegen Lahti resulteerde dit meteen in twee treffers. Tegen Charleroi mag hij dit nog eens fijntjes overdoen.


DE SCHEIDSRECHTER

De wedstrijd tussen Sporting Charleroi en Club Brugge wordt vanavond om 18.00 uur op gang gefloten door Stéphane Breda. Ook vorig seizoen werd Breda aangeduid voor Clubs eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Blauw-zwart won toen met 1-4 op het veld van Tubeke. Onder zijn leiding won Club later ook de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen met 3-0. Afgelopen weekend was Stéphane Breda nog vierde official tijdens de wedstrijd om de Supercup tussen landskampioen Standard en bekerwinnaar Genk. Op Mambourg zal de 40-jarige adjunct-secretaris worden bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Frank Bleyen en Sven Cuyt. Christof Dierick is vierde official.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten