zondag 2 augustus 2009

Club wint met 1-2 op Charleroi

Club won de seizoensopener op het veld van Charleroi met 1-2. Odjidja en Dirar scoorden de doelpunten tegen een heetgebakerde thuisploeg die de wedstrijd zowaar met acht man beëindigde.

Adrie Koster had op Mambourg één verrassing in petto in vergelijking met de partij van donderdag tegen FC Lahti. De Nederlander bracht Ronald Vargas aan de aftrap in plaats van Wesley Sonck. Koster schakelde bovendien over naar een 4-4-2, met een ruit op het middenveld. Vargas fungeerde daarbij als spelverdeler achter de aanvallers Akpala en Dirar.

Dat nieuwe systeem wierp bovendien bij de eerste echte aanval al meteen zijn vruchten af: na een knappe actie via Dirar en Vargas belandde de bal in de loop van de mee opgerukte Vadis Odjidja en die schoot het leer laag voorbij de debuterende doelman Sébastien Chabbert (0-1).

Een schitterende start dus voor blauw-zwart dat daarom in een zetel kon spelen. De enige dreiging van Charleroi in het openingskwartier was een vrije trap van Iajour, die een metertje naast ging. Voor het overige was het al Club wat de klok sloeg. Eerst kon Simaeys aan de tweede paal net niet bij een vrije trap van Blondel en een minuut later kopte diezelfde Simaeys een voorzet van Daerden net voorlangs.

De Zebra’s kwamen daarna echter stilaan beter in de wedstrijd. Zo kon Stijnen een pegel van Christ slechts deviëren tot in de voeten van Iajour, maar die schoot het leer onbesuisd over. Club was dus gewaarschuwd maar liep even later toch in de val: Oulmers bereikte aan de tweede paal Théréau en die kopte de 1-1 tegen de touwen.

De vreugde bij de thuisploeg was echter van korte duur, want een minuut later pakte Chakouri zijn tweede geel na een tackle op Akpala. Club probeerde nu het numerieke overwicht uit te buiten en slaagde daar even later ook in: Dirar devieerde een voorzet van Vargas over Chabbert in doel (1-2). Tot overmaat van ramp voor Charleroi moest het daarna met negen man verder nadat Oulmers rood kreeg voor een slaande beweging naar Donk.

De tweede helft verliep echter heel wat minder spectaculair dan de eerste. Club tikte de bal rustig rond en ging dus niet halsoverkop op zoek naar een derde en geruststellend doelpunt. Koster bracht al vroeg Geraerts en Dahmane in de plaats van Vermeulen en Vargas. De eerste kans viel echter pas na dik twintig minuten spelen: Dirar gaf de bal mee met Odjidja, maar die lepelde het leer net over de lat.

Bij Charleroi gingen de potjes nu steeds meer overkoken en dat leidde twintig minuten voor tijd zowaar tot een derde rode kaart voor de thuisploeg. De ingevallen Cordaro ging fors door op Blondel en mocht meteen ook gaan douchen. Club kreeg nu nog meer ruimte maar het slaagde er niet meteen in om dat uit te buiten. Scheidsrechter Breda zag wel nog een penaltyfout op Sonck door de vingers, maar voor het overige kon blauw-zwart amper dreigen. In de slotfase probeerden Daerden en Odjidja het nog vanop afstand, maar scoren lukte niet meer.

Charleroi: Chabbert - Chakouri, Kere, Brillault, Orlando - Guedioura, Oulmers, Christ – Iajour (35’ Kagé), Thereau (46’ Cordaro), Mboyo (78‘ Habibou).
Club Brugge: Stijnen – Vermeulen (54’ Geraerts), Donk, Alcaraz, Daerden - Odjidja, Simaeys, Blondel (74‘ Sonck), Vargas (56’ Dahmane) - Akpala, Dirar.
Scheidsrechter: Breda.
Gele kaarten: Chakouri, Donk, Daerden, Akpala, Simaeys.
Rode kaarten: 29’ Chakouri, 41’ Oulmers, 69’ Cordaro.
Doelpunten: 3' Odjidja (0-1), 28’ Théréau (1-1), 37’ Dirar (1-2).