dinsdag 11 augustus 2009

Club verslaat Lokeren met 2-0

Club Brugge boekte in extremis een 2-0 overwinning tegen Lokeren. Blauw-zwart leek zich de tanden stuk te bijten op de Wase defensie, maar in de slotminuten slaagden Geraerts en Chavez er alsnog in om te scoren.

Adrie Koster bracht drie wijzigingen aan ten opzichte van het team dat donderdag in Lahti de kwalificatie afdwong. Naast Ronald Vargas, die uit voorzorg aan de kant werd gehouden, had de Nederlander immers nog twee verrassingen in petto. Zo verschenen Geraerts en Klukowski in de basis ten nadele van Odjidja en Daerden. Ook Wesley Sonck mocht opnieuw starten, waardoor Nabil Dirar een rij achteruit schoof en een vrije rol achter de spitsen kreeg toebedeeld.

Lokeren staat bekend om zijn ijzersterke organisatie en dus ging Club al vanaf de eerste minuut op zoek naar een gaatje in de Wase defensie. Na dik tien minuten resulteerde dat ei zo na in de 1-0, maar de kopbal van Wesley Sonck ging net naast. De Waaslanders reageerden echter gevat: Smajic zette zich goed door op de rechterflank, verschalkte Stijnen maar de bal rolde rakelings voorlangs.

Club zette nadien Lokeren wel onder druk, maar echt in de buurt van Copa geraakten de Bruggelingen niet. De volgende kansen vielen pas voorbij het halfuur, maar de kopballen van Sonck – telkens op voorzet van Dirar – strandden in de handen van de Ivoriaanse doelman. Ook aan de overkant viel er een kopkans: Sokota kopte een hoekschop net over. Op slag van rust slaagde Club er dan toch in om te scoren, maar het doelpunt van Akpala werd afgekeurd.

Ook na de pauze bleef Club geduldig zoeken naar een gaatje in de Lokerse defensie. Na vijf minuten vonden de Bruggelingen dat ook, maar Dirar schoot de bal over. Op het uur moesten de bezoekers overigens met tien man verder: Carevic ging al te opzichtig neer in de zestien meter en ref Bultynck gaf de Kroaat zijn tweede gele kaart.

Blauw-zwart ging nu nog nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. Karel Geraerts was uiteindelijk de eerste die erg dicht bij de 1-0 kwam. Akpala kopte een vrije trap van Blondel terug tot bij de Limburger, maar Geraerts devieerde de bal over de kooi van Copa. Twintig minuten voor tijd viel het langverwachte doelpunt dan toch, maar Bultynck keurde de treffer van Akpala opnieuw af wegens buitenspel.

Club bleef maar drukken maar botste op een sublieme Copa. Na een hoekschop kopte Simaeys de bal recht naar de kruising, maar de Ivoriaan sloeg de bal in extremis uit de winkelhaak. Blauw-zwart leek af te stevenen op een scoreloos gelijkspel, maar dat was buiten Karel Geraerts gerekend. Simaeys legde de bal in de slotminuut goed terug tot bij de blonde Limburger en die schoot het leer heerlijk via de paal binnen (1-0). Diep in de blessuretijd kon de ingevallen Chavez zelfs nog voor de 2-0 zorgen, toen hij een lage voorzet van Dirar binnengleed.

Toeschouwers: 23.555
Scheidsrechter: Jean-Baptist Bultynck
Club Brugge: Stijnen – Vermeulen (69’ Dahmane), Alcaraz, Donk, Klukowski - Geraerts, Simaeys, Blondel (84' Odjidja), Dirar - Sonck, Akpala (79’ Chavez).
Lokeren: Copa - Dupré, Doll, Strul (49’ Muharemovic), Ziv - Mbayo, Smajic (90' Deekman), Tiko, Carevic, De Pauw - Sokota.
Gele kaarten: Tiko, Dirar, Dahmane, Sonck, Donk, Geraerts.
Rode kaart: 61’ Carevic (2x geel).
Doelpunten: 89' Geraerts (1-0), 92' Chavez (2-0).