vrijdag 24 juli 2009

Club verliest van MSV Duisburg

Voor zo'n 1500 kijkers waaronder 250 Brugse fans startte Club niet onaardig. Het Brugse elftal bestaande uit De Vliegher - De Mets, Kucera, Ciman, Klukowski - Vargas, Kruska, Clement, Geraerts - Dahmane en Chavez hield in de eerste 25 minuten gelijke tred met de blauw-witte Zebra's. In deze fase van de match scoorde Club zelfs op de 20e minuut. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens trekfout op de keeper. Daarna werd de thuisploeg gaandeweg beter. Dit resulteerde nog voor de rust in een 2-0 voorsprong. Beide malen was Sandro Wagner de afwerker van dienst. Op het half uur kopte hij fraai een vrije trap binnen (1-0) en net voor rust liep hij een voorzet vanop rechts in doel (2-0). De eerste helft verliep aan een hoog tempo en kende veel potige fases.

Na rust werden Chavez en Kruska vervangen door Jeffrey en Voskanian. Voor Club was er niet echt beterschap. De thuisploeg liep zelfs nog verder uit via Kouemaha.

Voor Club speelden: De Vliegher - De Mets, Kucera, Ciman, Klukowski - Vargas, Kruska (Voskanian), Clement, Geraerts - Dahmane en Chavez (Jeffrey)

donderdag 23 juli 2009

Club komt uit tegen FC Lahti

Club Brugge neemt het volgende week donderdag in de derde voorronde van de Europa League op tegen FC Lahti. De Finnen schakelden ND Gorica uit na 2-0 winst.

Vorige week in Slovenië had Gorica een 1-0 overwinning behaald, maar die krappe zege bleek uiteindelijk niet voldoende. Lahti haalde het immers op eigen veld met 2-0. De wedstrijd bleef lange tijd gesloten, maar halfweg de tweede helft opende sterspeler Jari Litmanen de score. Tien minuten voor tijd scoorde Rafael Pires Vieira het verlossende doelpunt voor de Finnen. Club Brugge speelt daardoor volgende week donderdag 30 juli om 20u30 thuis tegen FC Lahti. Een week later – op donderdag 6 augustus – volgt de return in Finland.

G.Beerschot vloert Club in Copa Sterchele

Club Brugge verloor de Coppa Sterchele met 2-1 van Germinal Beerschot. Donk kreeg na een halfuur rood en de Ratten liepen via Leko en Haroun 2-0 uit. Clement scoorde de aansluitingstreffer.

Adrie Koster bracht quasi dezelfde ploeg aan de aftrap als tijdens de Brugse Metten. Alleen op de rechtsachter speelde Laurent Ciman in de plaats van Jorn Vermeulen. Net als tegen AZ begon Club ook nu sterk aan de wedstrijd. Akpala kreeg al na dik vijf minuten een kopkans, maar doelman Pacovski kon de bal nog net in hoekschop tikken. Op het kwartier was de Macedoniër opnieuw bij de pinken toen hij een voorzet van de mee opgerukte Daerden kon wegwerken.

De thuisploeg kwam echter steeds beter in de wedstrijd en kreeg op het halfuur een paar kansen op de 1-0. Eerst kon Daerden een voorzet nog net voor Monteyne wegwerken en kort daarop moest ook Stijnen gevat tussenkomen. Het bleek echter slechts uitstel: Ryan Donk keerde de bal op de lijn met de hand en mocht meteen gaan douchen. Bovendien schoot Leko de daaropvolgende strafschop genadeloos binnen.

Club moest dus met een man minder verder, maar kon wel bijna onmiddellijk gelijk maken: een vrije trap van Blondel week nog net af op een Antwerps been en ging daardoor rakelings naast. Blauw-zwart – met Simaeys nu centraal achterin naast Alcaraz - moest echter opletten voor de counters van de thuisploeg. Zo miste Haroun op een haar na de 2-0. Bovendien mocht Club blij zijn dat Stijnen geen rood kreeg toen hij de bal buiten de zestien meter met de hand beroerde.

Na de pauze kwamen De Mets, Kucera, Dahmane en Vargas in de plaats van Ciman, Alcaraz, Dirar en Sonck. Club probeerde ondanks de numerieke minderheid op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar na tien minuten waren de Bruggelingen er al aan voor de moeite. Simaeys miste zijn interceptie en Haroun tikte de 2-0 voorbij Stijnen.

Blauw-zwart bleef desondanks strijden en kreeg halfweg de tweede helft een goede kans op de aansluitingstreffer. Een vlotte aanval via Daerden en Akpala belandde uiteindelijk bij Dahmane, maar de Franse Algerijn kon zijn schot niet kadreren. Dik tien minuten voor tijd lukte het dan toch: Vargas schilderde een vrije trap op het hoofd van de ingevallen Clement en die kopte de 2-1 voorbij Pacovski. Verder geraakte Club echter niet meer. Vrijdag oefent blauw-zwart tegen MSV Duisburg.

Germinal Beerschot: Pacovski - Monteyne M, Wamfor, Van Dooren, Monteyne PJ - Haroun (77' King), De Decker (58’ Cruz), Leko (71’ Rits), Goor (77' Munyaneza) – Malki (71’ Tshibuabua) , MacDonald (58’ Dosunmu).
Club Brugge: Stijnen – Ciman (46’ De Mets), Donk, Alcaraz (46’ Kucera), Daerden – Dirar (46’ Dahmane), Odjidja (67’ Clement), Simaeys, Blondel (67’ Geraerts) – Sonck (46’ Vargas), Akpala (67’ Chavez).
Doelpunten: 33’ Leko (strafschop, 1-0), 55’ Haroun (2-0), 78' Clement (2-1).
Rode kaart: 32’ Donk.

maandag 20 juli 2009

Doelpunt Sonck bezorgt Club zege op Brugse Metten

Club Brugge won zijn eigen Brugse Metten met 1-0 van AZ Alkmaar. Wesley Sonck scoorde al na acht minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. De Nederlandse landskampioen moest bijna de volledige tweede helft met tien man verder na rood voor Mendes da Silva, maar blauw-zwart slaagde er niet in om de score verder uit te diepen.

Adrie Koster liet zoals verwacht Ryan Donk zijn debuut maken voor het thuispubliek. De Nederlander vormde samen met Vermeulen, Alcaraz en Daerden de verdediging. In tegenstelling tot de voorbije oefenmatchen greep Koster terug naar een 4-4-2, met Dirar, Odjidja, Simaeys en Blondel op het middenveld en met het duo Akpala-Sonck voorin.

Beide teams begonnen vrij afwachtend, al was het AZ dat de eerste kans afdwong. Maarten Martens schilderde een vrije trap voor doel en Stijnen kon de bal nog net wegboksen voor de aanstormende Pelle. Club reageerde echter gevat: Akpala nam een diepe pass van Dirar knap mee en doelman Didulica kon zijn schot alleen maar deviëren tot in de voeten van Sonck, die de 1-0 van dichtbij binnenschoot.

Club bleef ook daarna vlot combineren, al leidde dat niet meteen tot uitgespeelde kansen. Pas op het halfuur volgde een nieuwe mogelijkheid voor blauw-zwart, toen Simaeys een hoekschop van Dirar net over doel devieerde. AZ bleek echter niet bij machte om tegen te prikken, want enkele minuten voor de pauze was het opnieuw Club dat kwam dreigen: Sonck probeerde een diepe pass van Odjidja in één tijd naar doel te verlengen, maar de bal ging net over.

De Nederlandse landskampioen kon allerminst imponeren en moest al vroeg in de tweede helft met tien man verder nadat David Mendes da Silva zijn tweede gele kaart incasseerde. Toch kon AZ even later een eerste doelkans versieren: de ingevallen Ciman kreeg de bal niet goed weg en aan de tweede paal schoot Holman het leer onbesuisd over.

Dat was voor Club meteen het sein om het gaspedaal opnieuw in te drukken. Wesley Sonck kon echter de voorzetten van Dirar en Odjidja net niet binnenkoppen. Op het uur pakte ook Dirar nog eens uit met een weergaloze actie maar Didulica kon de pegel van de Marokkaan wegboksen. Aan de overkant had ook Stijnen zijn vuisten nodig om een loeier van Swerts te ontzetten.

In het slotkwartier haalden een resem wissels het tempo uit de wedstrijd, al vielen er toch nog enkele goede kansen te noteren. Een diepe bal van Donk belandde uiteindelijk bij Sonck, maar de aanvaller kon de match niet definitief beslissen. Bovendien was het aan de overkant nog opletten geblazen. Ciman moest een bal van de doellijn vegen en ook Stijnen moest nog aan de bak bij een vrije trap van Luyckx. De score bleef echter ongewijzigd.

Club: Stijnen – Vermeulen (46’ Ciman), Donk (86' Clement), Alcaraz, Daerden – Dirar, Odjidja (67’ Geraerts), Simaeys, Blondel (83’ Dahmane) – Akpala, Sonck (79’ Vargas).
AZ: Didulica – Swerts, Jaliens, Moisander, Pocognoli – Mendes da Silva, De Zeeuw (46’ Holman), Martens (74’ Van der Velden), Schaars (74’ Vejinovic) – Lens (66’ Ari), Pelle (52’ Luyckx).
Doelpunt: 8' Sonck (1-0).
Rood: 48' Mendes da Silva.