donderdag 23 juli 2009

G.Beerschot vloert Club in Copa Sterchele

Club Brugge verloor de Coppa Sterchele met 2-1 van Germinal Beerschot. Donk kreeg na een halfuur rood en de Ratten liepen via Leko en Haroun 2-0 uit. Clement scoorde de aansluitingstreffer.

Adrie Koster bracht quasi dezelfde ploeg aan de aftrap als tijdens de Brugse Metten. Alleen op de rechtsachter speelde Laurent Ciman in de plaats van Jorn Vermeulen. Net als tegen AZ begon Club ook nu sterk aan de wedstrijd. Akpala kreeg al na dik vijf minuten een kopkans, maar doelman Pacovski kon de bal nog net in hoekschop tikken. Op het kwartier was de Macedoniƫr opnieuw bij de pinken toen hij een voorzet van de mee opgerukte Daerden kon wegwerken.

De thuisploeg kwam echter steeds beter in de wedstrijd en kreeg op het halfuur een paar kansen op de 1-0. Eerst kon Daerden een voorzet nog net voor Monteyne wegwerken en kort daarop moest ook Stijnen gevat tussenkomen. Het bleek echter slechts uitstel: Ryan Donk keerde de bal op de lijn met de hand en mocht meteen gaan douchen. Bovendien schoot Leko de daaropvolgende strafschop genadeloos binnen.

Club moest dus met een man minder verder, maar kon wel bijna onmiddellijk gelijk maken: een vrije trap van Blondel week nog net af op een Antwerps been en ging daardoor rakelings naast. Blauw-zwart – met Simaeys nu centraal achterin naast Alcaraz - moest echter opletten voor de counters van de thuisploeg. Zo miste Haroun op een haar na de 2-0. Bovendien mocht Club blij zijn dat Stijnen geen rood kreeg toen hij de bal buiten de zestien meter met de hand beroerde.

Na de pauze kwamen De Mets, Kucera, Dahmane en Vargas in de plaats van Ciman, Alcaraz, Dirar en Sonck. Club probeerde ondanks de numerieke minderheid op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar na tien minuten waren de Bruggelingen er al aan voor de moeite. Simaeys miste zijn interceptie en Haroun tikte de 2-0 voorbij Stijnen.

Blauw-zwart bleef desondanks strijden en kreeg halfweg de tweede helft een goede kans op de aansluitingstreffer. Een vlotte aanval via Daerden en Akpala belandde uiteindelijk bij Dahmane, maar de Franse Algerijn kon zijn schot niet kadreren. Dik tien minuten voor tijd lukte het dan toch: Vargas schilderde een vrije trap op het hoofd van de ingevallen Clement en die kopte de 2-1 voorbij Pacovski. Verder geraakte Club echter niet meer. Vrijdag oefent blauw-zwart tegen MSV Duisburg.

Germinal Beerschot: Pacovski - Monteyne M, Wamfor, Van Dooren, Monteyne PJ - Haroun (77' King), De Decker (58’ Cruz), Leko (71’ Rits), Goor (77' Munyaneza) – Malki (71’ Tshibuabua) , MacDonald (58’ Dosunmu).
Club Brugge: Stijnen – Ciman (46’ De Mets), Donk, Alcaraz (46’ Kucera), Daerden – Dirar (46’ Dahmane), Odjidja (67’ Clement), Simaeys, Blondel (67’ Geraerts) – Sonck (46’ Vargas), Akpala (67’ Chavez).
Doelpunten: 33’ Leko (strafschop, 1-0), 55’ Haroun (2-0), 78' Clement (2-1).
Rode kaart: 32’ Donk.