vrijdag 31 juli 2009

Blondel redt Club in extremis tegen Finse middenmoter

Blondel bezorgde Club Brugge in de slotminuut de 3-2-winner met zijn tweede van de avond.
Moilanen mocht al na vijf minuten de 0-1 binnenkoppen.
Moilanen mocht al na vijf minuten de 0-1 binnenkoppen.
Akpala werkte al snel de 1-1 tegen de netten.
Akpala werkte al snel de 1-1 tegen de netten.
Bij zijn eerste goal (de 2-1) juichte Blondel nog vrij ingetogen.
Bij zijn eerste goal (de 2-1) juichte Blondel nog vrij ingetogen.
Kort na de rust mikte Korte heel fraai de 2-2 voorbij Stijnen.
Kort na de rust mikte Korte heel fraai de 2-2 voorbij Stijnen.
In extremis kroonde Blondel zich nog tot matchwinnaar.
In extremis kroonde Blondel zich nog tot matchwinnaar.
Adrie Koster blikt met gemengde gevoelens terug op zijn Europese debuut.
Adrie Koster blikt met gemengde gevoelens terug op zijn Europese debuut.
Met twee knappe goals heeft Jonathan Blondel het Europese debuut van Adrie Koster gered en Club Brugge een 3-2 zege geschonken tegen Lahti. De Finse middenmoter van Jari Litmanen bezorgde Club Brugge bijna het schaamrood op de wangen door al vroeg op voorsprong te komen en na een goal kort na de rust heel lang de 2-2 vast te houden. Blauw-zwart herstelde zich voor rust snel van de vroege opdoffer met goals van Akpala en Blondel, maar liet zich vlak na de pauze weer ringeloren door Litmanen en co. Simaeys zag halfweg de tweede helft de 3-2 van de lijn geveegd worden, maar Blondel was met een schitterende volley in de slotminuut de reddende engel. Met de kleine voorsprong en de twee tegengoals trekt Club Brugge volgende week met dichtgeknepen billen naar Zuid-Finland. AA Gent van zijn kant stond bij de rust zowaar 0-1 voor in het Stadio Olimpico van AS Roma na een countergoal van Leye, maar na een stormloop in de tweede helft en onder meer twee goals van Totti werd het nog 3-1.

Pijnpunten
De pijnpunten die Jacky Mathijssen vorig seizoen zoveel hoofdpijn bezorgden, zijn nog lang niet uit het Brugse spel onder Adrie Koster. Offensief liep het redelijk tegen de Finse middenmoter, maar defensief blijft blauw-zwart ondanks de inbreng van de Nederlandse klassebak Ryan Donk heel kwetsbaar. De twee pijnlijke tegengoals waren daar de perfecte illustratie van. Blauw-zwart begon ongeconcentreerd en liet zich al na vijf minuten vangen bij een hoekschop. Litmanen stuurde die naar de eerste paal, Sonck liet zijn man los en Moilanen kopte volledig ongedekt via de hand van Stijnen raak. Kort na de rust was het Alcaraz die in de fout ging door te vroeg in te stappen bij een assist van Litmanen. Korte werkte heerlijk af en het stond toen 2-2.

Sterke reactie
Het spreekt voor Club dat ze toch sterk reageerden na die vroege 0-1. Vooral langs rechterflank Nibal Dirar kwam er keer op keer gevaar. Akpala werkte één van de voorzetten van de vaardige Marokkaanse Belg tegen de netten voor een snelle gelijkmaker nog voor het kwartier. Uit de mooiste aanval van de hele match maakte Blondel met een droge knal de 2-1 tien minuten voor de pauze. Bij de rust leek er toen niet veel aan de hand, Club zou het Finse varkentje wel wassen in de tweede helft.

Zwakke tweede helft
Niets daarvan dus. Na de nieuwe vroege tegengoal (2-2) bakte de thuisploeg er nog heel weinig van in de tweede periode. De enige grote kans was voor Simaeys die een assist van Dirar voorbij de doelman schoot, maar op de lijn redde Moilanen nog in extremis. Een erg matige Wesley Sonck ging erg misnoegd naar de kant en werd vervangen door Dahmane, die samen met Vargas weer iets meer Schwung in het team bracht. Toen iedereen zich dan had neergelegd bij een nieuwe Europese blamage mikte Blondel met een heerlijke volley een voorzet van Simaeys in de kooi. Dankzij die late winner is Club volgende donderdag niet verplicht te winnen in Finland, al is 3-2 allesbehalve een geruststellende marge. Zondag wacht eerst nog de lastige verplaatsing naar Charleroi op de openingsspeeldag van de Belgische competitie.

Club Brugge:
Stijnen - Vermeulen, Donk, Alcaraz (74' Vargas), Daerden - Odjidja, Simaeys, Blondel - Dirar, Sonck (79' Dahmane), Akpala (87' Geraerts).
FC Lahti: Szentpeteri - Haara, Toivoimäki, Moilanen, Eerola – Fofana (72’ Heini), Vanninen, Korte, Shala (46’ Hietanen) - Vieira, Litmanen.
Doelpunten: 6' Moilanen (0-1), 12' Akpala (1-1), 36’ Blondel (2-1), 50’ Korte (2-2), 90 Blondel (3-2).

donderdag 30 juli 2009

Vanavond om 20.30 uur: Club Brugge – FC Lahti

Club Brugge ontvangt vanavond het Finse FC Lahti in de derde voorronde van de Europa League. Na de talrijke oefenduels is dit de eerste echte test voor Adrie Koster en zijn team.


PLOEGENNIEUWS

Club Brugge
- Adrie Koster kan voor zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van Club Brugge geen beroep doen op nieuwkomer Cleber Sonda. Ook Marc-André Kruska is nog niet volledig speelklaar.
- Volgende week volgt al de terugwedstrijd in Finland. Als Club zich weet te kwalificeren, dan speelt het op 20 en 27 augustus nog een play-off. Als blauw-zwart er dan opnieuw in slaagt om zich te plaatsen, dan stoot het door naar de groepsfase van de gloednieuwe Europa League.

FC Lahti
- Sterspeler Jari Litmanen speelde afgelopen weekend niet en sluipschutter Rafael Pires Vieira kwam pas na de pauze in actie. Beide spelers kregen rust met het oog op de wedstrijd tegen Club en zijn dus zeker speelklaar.
- Het team van coach Ilkkä Mäkelä kent eigenlijk geen te best seizoen. FC Lahti staat momenteel slechts op de achtste plaats in de Finse Veikkausliiga. Europees gaat het de Finnen dan weer wel voor de wind. FC Lahti, dat zijn Europese debuut maakt, schakelde in de eerste voorronde het Albanese Dinamo Tirana uit (4-1 zege thuis, 2-0 verlies uit). Vorige week knikkerden de Finnen ook het Sloveense ND Gorica uit de Europa League (1-0 verlies uit, 2-0 zege thuis).


SPELER IN DE KIJKER

Club Brugge : Nabil Dirar

Naar alle waarschijnlijkheid zal FC Lahti zich in het Jan Breydelstadion komen ingraven, waardoor Club tegen een versterkte burcht zal moeten opboksen. Adrie Koster beschikt met Nabil Dirar echter over een uitstekend wapen om het slot op de Finse afweergordel te ontgrendelen. Door interlands met Marokko begon Dirar iets later aan de voorbereiding, maar de middenvelder groeit mondjesmaat naar zijn beste niveau toe. Met zijn tempoversnellingen en onnavolgbare dribbels moet Dirar in staat zijn om openingen te forceren en om het Brugse spitsenduo Sonck-Akpala in stelling te brengen.

FC Lahti : Jari Litmanen

Bij FC Lahti is er uiteraard één naam die eruit springt: Jari Litmanen. De spelverdeler is een absolute legende in Finland en is in zijn thuisstad Lahti aan het laatste hoofdstuk bezig van een indrukwekkende carrière. Zijn grootste successen boekte Litmanen met Ajax, waarmee hij in 1995 de Champions League won. De Fin zag zijn glansprestaties in Amsterdam bekroond worden met een transfer naar Barcelona en later Liverpool, maar door blessures kwam hij er weinig aan de bak. Ook een terugkeer naar Ajax bleek geen succes en dus zette Litmanen daarna zijn loopbaan verder in zijn thuisland bij FC Lahti. Nadien volgden nog passages bij Hansa Rostock, Malmö en Fulham, en sinds vorig jaar speelt Litmanen opnieuw bij FC Lahti. Het lijdt geen twijfel dat de inmiddels 38-jarige Fin erop gebrand is om tegen Club nog eens aan de buitenwereld te tonen wat hij allemaal in zijn mars heeft.


DE SCHEIDSRECHTER

Alexei Nikolaev

De wedstrijd tussen Club Brugge en FC Lahti in de derde voorronde van de Europa League staat onder leiding van Alexei Nikolaev. De Russische scheidsrechter wordt bijgestaan door zijn landgenoten Ilia Barychnikov en Vitaly Drozdov.


DE VOORBIJE WEDSTRIJDEN

Club Brugge kwam in zijn rijke Europese geschiedenis nog maar één keer uit tegen een ploeg uit Finland. In het seizoen 1977-’78 nam blauw-zwart makkelijk de maat van KuPS Kuopio in de eerste ronde van Europacup I. Het was het begin van een onvergetelijk seizoen dat uiteindelijk uitmondde in een – weliswaar verloren – finale tegen FC Liverpool.

14/09/1977 : Kuopio – Club Brugge 0-4 => 49’ Vandereycken (0-1), 50’ Cools (0-2), 64’ Lambert (0-3), 85’ Davies (0-4).
28/09/1977 : Club Brugge – Kuopio 5-2 => 17’ Davies (1-0), 19’ Kari Monkkonen (1-1), 32’ Vandereycken (2-1), 34’ Davies (3-1), 46’ Simoen (4-1), 62’ Leikkonen (4-2), 84’ Maes (5-2).

woensdag 29 juli 2009

Philippe Clement verlaat Club Brugge voor G. Beerschot

Club-voorzitter Pol Jonckheere: "Bedankt, Philippe, voor tien jaren van inzet en toewijding"

Philippe Clement tekent vandaag een contract voor twee seizoenen bij Germinal Beerschot. Na tien jaar neemt de Antwerpenaar daarmee afscheid van Club Brugge. “Club Brugge is Philippe Clement dankbaar voor dat decennium van inzet en toewijding. ‘Phille’ was een échte Clubman en zal dat altijd een beetje blijven”, aldus Club-voorzitter Pol Jonckheere.

De afgelopen dagen kwam de transfer van Philippe Clement in een stroomversnelling terecht en vandaag werd tussen alle betrokken partijen een akkoord bereikt. De 35-jarige Clement, die bij Club nog slechts een contract voor één seizoen had lopen en weinig vooruitzichten mocht koesteren op een vaste stek, koos ervoor zijn loopbaan nog een verlengstuk te geven op het Kiel, het stadion waar hij destijds doorbrak. Toen bij Beerschot en in tweede klasse, nu een reeks hoger en met de fusieclub Germinal Beerschot. De 38-voudige ex-Rode Duivel vindt er Aimé Anthuenis terug, de trainer die hem destijds lanceerde.

Het stond in de sterren geschreven dat Philippe Clement een lange loopbaan bij Club Brugge tegemoet ging, toen blauw-zwart hem in 1999 naar het Jan Breydelstadion haalde. De toen 25-jarige Clement had zich in de voorafgaande jaren bij Racing Genk een weg naar de top gebaand. Hij won met de Limburgers de Belgische beker, werd Rode Duivel, speelde het WK ’98 in Frankrijk en versierde een toptransfer naar het Engelse Coventry. Maar al na één jaar realiseerde Clement zich dat de Premier League geen spek voor zijn bek was. Een transfer naar Club Brugge bleek een doordachte en juiste carrièrezet.

Heel snel groeide Philippe Clement bij Club Brugge uit tot een sterkhouder en leider, op het terrein en in de kleedkamer. Wat hij van moeder natuur niet meekreeg aan lichamelijke souplesse of puur talent, compenseerde modelprof Clement met een fantastische mentaliteit, een onblusbare werkkracht, een ijzeren discipline en bijzonder veel doorzicht. Van verdedigende middenvelder evolueerde hij tot centrale verdediger, maar de voorbije twee jaar werd Philippe opnieuw vooral op het middenveld geposteerd. Na het vertrek of afscheid van Dany Verlinden, Timmy Simons, Gert Verheyen en Sven Vermant, droeg hij ook met fierheid de aanvoerdersband.

Zijn palmares met Club spreekt boekdelen: hij werd tweemaal kampioen (2003 en 2005) en vier keer vice-kampioen, driemaal bekerwinnaar (2002, 2004, 2007), en nam driemaal deel aan de poules van de Champions League. Met 353 officiële wedstrijden in Clubs A-team op zijn teller (256 in competitie, 33 bekerduels en 64 EB-matchen) hoort Philippe Clement bij de top-15 aller tijden van blauw-zwart, en als 'defensieve' pion scoorde hij het niet onaardige totaal van 51 doelpunten (competitie 38, beker 8, Europees 5). Bij spelhervattingen was zijn trefkracht met het hoofd een geducht wapen in het strafschopgebied van de tegenstander.


“Mijn laatste goal voor Club, in de Coppa Sterchele van vorige woensdag op het Kiel, was er trouwens zo eentje”, lacht Philippe. “Toeval zal wel niet bestaan in voetbal, zeker? Ik neem in ieder geval met een goed gevoel afscheid van Club Brugge. Ik heb me bij deze club vanaf dag één thuisgevoeld. Ik denk ook wel dat ik goed lag bij de supporters, dat ze mij waardeerden. Die tien jaar hier vergeet ik nooit.”

“Wij van onze kant zijn Philippe ook bijzonder erkentelijk voor zijn enorme verdiensten voor onze club”, onderstreept Club-voorzitter Pol Jonckheere. “Hij was een ambassadeur, iemand op wie nooit iets aan te merken viel. Clubliefde was voor hem geen ijdel woord. Zijn inzet was steeds voorbeeldig, zijn beschikbaarheid enorm. Naar onze supporters toe stond hij altijd klaar. Ook als het niet meteen iets met voetbal te maken had kon je op hem rekenen, denk maar aan zijn peterschap van de Damiaanactie. Dat soort spelers wordt steeds schaarser. Ik hoop en geloof rotsvast dat in de huidige groep andere jongens zullen opstaan om die leidersrol van Philippe Clement over te nemen, maar ondertussen sta ik er alvast op om Philippe zelf te bedanken om wat hij in het voorbije decennium voor Club heeft gedaan en betekend. ‘Phille’ was een échte Clubman en zal dat, ook nu hij hier niet meer speelt, toch altijd een beetje blijven. Een grote meneer, zonder meer. Ik wens hem nog heel veel succes toe.”

Luc Devroe: 'Vierde is onvoldoende'

Hallo, manager?

Luc Devroe, sportmanager bij Club Brugge, fronst de wenkbrauwen als hij hoort dat we voor Club Brugge een vierde plaats voorspellen.

'Vierde? Neen, daar ben ik niet tevreden mee. Vierde worden, dat is onvoldoende voor Club', zegt Devroe. 'We hebben duidelijk gezegd dat we tot op het einde willen meespelen om de titel. Dat blijft onze ambitie.'

Nochtans was de voorbereiding allesbehalve goed. 'Maar het echte werk moet nog allemaal beginnen', stelt Devroe.

De nieuwe trainer, de Nederlander Adrie Koster, sprak eveneens zijn ambitie uit om mee te strijden voor de prijzen in de competitie. Na de nederlaag tegen Duisburg gaf hij wel aan dat er versterking nodig is. 'Iedereen kreeg zijn kans, maar de realiteit leert dat het niet voldoende is. Zonder injectie zal het niet lukken.'

Bron: Het Nieuwsblad - 29/07/09

'Anderlecht en Standard hebben meer kwaliteit'

Voor Club Brugge gelden er morgen geen excuses meer: in de derde voorronde van de Europa League moet het tegen Lahti beter dan in de oefenmatchen. 'Door die nederlagen zijn we scherp', zegt doelman Stijnen.

Een verstuikte vinger haalde Stijnen gisteren vroeger van het trainingsveld. 'Maar het is niets ergs. Ik kan zeker spelen', stelt hij de fans gerust. Of Club klaar is voor de komst van Lahti na de tegenvallende resultaten in de voorbereiding, zal pas donderdag op het veld duidelijk worden.

'Ach, misschien waren die nederlagen nog zo slecht niet', verrast Stijnen. 'Als het te goed gaat, kan je de concentratie verliezen. Je moet het ook in zijn perspectief plaatsen. We verloren met 5-0 van Zulte Waregem, maar dat was met een beloftenploeg. Al mag zelfs die niet met 5-0 verliezen. Tegen Roeselare hadden we aan de rust al 4-0 voor kunnen staan. Tegen Westerlo en Beerschot was het niet goed, maar tegen AZ wel. In een match voor onze supporters, met een andere atmosfeer toonden we wel goed voetbal. Die prikkel moeten we erin krijgen. We kunnen ons optrekken aan die match tegen AZ.'

Al veegt Stijnen niet alles onder de mat. 'Het is natuurlijk niet plezant om vier keer te verliezen. Een paar matchen winnen, is altijd leuker. Het klopt dat de match tegen Lahti ook mentaal belangrijk is. We moeten meer weerbaarheid tonen als we achter komen. Ik probeer daaraan mee te helpen, maar Simaeys en Sonck doen dat ook. Iedereen weet: donderdag tegen Lahti móet het.'

Coach Adrie Koster zei vrijdag dat een aantal jongens uit de kern niet voldeden. 'Voor zij die zich aangesproken voelen, is dit een kans om zich te bewijzen. Of de trainer gelijk had? Het is niet aan mij om dat te zeggen.'

Koster benadrukte dat er versterking nodig is. 'De trainer en het bestuur moeten die evaluatie maken. Wat telt, is de match tegen Lahti. Dat nieuw bloed zal er dan toch nog niet zijn. Daar moeten we ons niet op concentreren, wel op met wie we het moeten doen.'

Is dat materiaal voldoende om mee te strijden voor de titel? 'Dan stuit je op Anderlecht en Standard', geeft Stijnen toe. 'Dat zijn teams met veel kwaliteit. Meer dan Club? Op dit moment wel, ja. Met de groep van vorig seizoen was derde worden het maximum. Maar daarom is dat niet het maximum voor Club. Twee keer derde worden op rij: dat is niet genoeg voor Club. We moeten hoger mikken.'

Kleine jongens

Stijnen is in elk geval blij dat het echte werk nu begint. 'Ik had nu een voorbereiding van een viertal weken. Dat is ideaal. Vorig jaar duurde de voorbereiding negen weken. Daar word je gek van.'

Al plaatst Stijnen toch een flinke kanttekening bij de voorbereiding. 'Je moet oefenen tegen volwaardige tegenstanders, maar ik vind het niet goed dat het gebeurt tegen Belgische eersteklassers. Ploegen waar je wat later in de competitie ook tegen moet spelen.'

Vandaag krijgen Stijnen en co. beelden te zien van Lahti. 'We zijn al wat geïnformeerd. Bij Finnen verwacht je grote en stevige spelers, maar blijkbaar heeft Lahti eerder kleine jongens. En teren ze op de flitsen van Litmanen.'

De tiende uit Finland, mag echter normaal geen probleem zijn voor Club. 'Als Belgen moeten we bescheiden blijven', meent Stijnen. 'In Finland denken ze nu allicht ook: het is maar België . Het verhaal van de kleintjes, dat bestaat niet meer.'

Te weinig veranderd

Club Brugge heeft nog niet overtuigd in de voorbereiding. Echt verrassend is dat niet. Een andere trainer alleen kan het schip niet rechttrekken.

Doorgaans leer je meer uit een slechte dan uit een goede voorbereiding. Er is dus hoop voor Club Brugge. Blauw-zwart speelde de slechtste voorbereiding in jaren. Het verloor van elke eersteklasser en scoorde na Zulte Waregem (5-0), Roeselare (2-0) en Westerlo (2-0) pas in zijn vierde verlieswedstrijd tegen Germinal Beerschot (2-1) tegen een concurrent. De 1-0 winst tegen AZ in de Metten was het enige lichtpuntje.

Trainer Adrie Koster was niet blij met al die wedstrijden tegen eersteklassers. De Nederlander wil een nieuwe speelstijl overbrengen maar kreeg meteen rechtstreekse tegenstrevers voorgeschoteld. Niet het beste idee, zo blijkt.

Na alweer een nederlaag tegen Duisburg (3-0) vorige vrijdag schreeuwde Koster om versterking. Veel bereikte de Nederlander er niet mee. Club Brugge lijkt onder het bewind van de nieuwe voorzitter Pol Jonckheere niet van plan de transfermarkt op te trekken als het zelf nog geen geld heeft binnengekregen. Bernt Evens, Elrio Van Heerden en Brecht Capon, eigenlijk niet meer dan invallers, zijn vertrokken, maar veel geld kreeg Club voor die spelers niet. Veel ruimte voor versterking is er dus niet.

Daarom moet Adrie Koster het dit seizoen doen met dezelfde groep die zijn voorganger Jacky Mathijssen ook al niet aan het voetballen kreeg. De bezieling was er op het einde helemaal uit en is nog niet teruggevonden.

Onder impuls van Koster tekent Club soms al mooie combinaties uit, maar zonder wedstrijdmentaliteit, ooit de echte sterkte van Club, zal het nooit meer lukken. Krijgt de keurige Adrie Koster dat karakter weer in de club? De spelersgroep klit nog altijd niet aan elkaar. Er heerst nog altijd dezelfde spanning als vorig seizoen. Ex-trainer Jacky Mathijssen kijkt op de achtergrond monkelend toe.

Prognose: vierde plaats

Bron: Het Nieuwsblad - 29/07/09

dinsdag 28 juli 2009

'Ik weet dat ik nog veel moet leren'

Met de 18-jarige Braziliaan Cleber Sonda trok Club Brugge vooral een wissel voor de toekomst aan. Hij zal dit weekend echter niet debuteren in de Belgische competitie.

In de oefenmatch op Torhout liep hij immers een enkelzwikking op en een dag later moest hij zich op krukken voortbewegen. De Braziliaan is al verlost van de krukken en mag binnen twee weken weer op het oefenveld verwacht wor­den. Maar ook zonder zijn letsel zou Cleber voorlopig nog niet in aanmerking komen voor een basisplaats.

'Dat besef ik zelf ook wel', al­dus de ex-speler van Juventude, die alleen Portugees spreekt. 'Alles is hier nieuw voor mij en ik weet dat ik nog veel moet le­ren. Van België en Club Brugge wist ik weinig, het omgekeerde geldt ook maar ik hoop dat daar snel verandering zal in komen' lacht de blonde Braziliaan, die evengoed aan de andere kant van het Jan Breydelstadion had kunnen terecht ko­men.

Manager Frenay bood als ex-speler van Cercle Cleber namelijk eerst aan bij Cercle. Daar twijfelden ze te de lang en verkozen om Bernt Evens bij Club weg te halen. Ook bij Cercle wordt Cleber nu met argusogen gevolgd en hopen ze dat ze geen goudhaantje lieten schieten.

Vooruitblik seizoen 2009-2010

De blikvangers

Ryan Donk

Met Ryan Donk trok Club een speler met een flinke dosis karakter en charisma aan. De Neder­lander bezit de capa­citeiten om niet al­leen de blauw-zwarte defensie stabieler te maken, maar ook de ploeg in zijn totaliteit beter te doen voetballen. Ook inzake coaching kunnen talrijke Brugse spelers door zijn aanwezigheid de komende maanden er beter van worden. De rijzige centrale verdediger bewees tijdens de voorbereiding een absolute meerwaarde te zullen worden voor de ploeg van Adrie Koster. Vooral zijn tien maanden ervaring in de Premier League bij West Bromwich Albion zullen de Amsterdammer Donk doen uitgroeien tot één van de smaakmakers bij Club Brugge.

Nabil Dirar

Wellicht de meest getalenteerde speler in de Brugse kern, maar helaas wisselvallig en wis­pelturig. Kende vorig jaar een seizoen van hoogtes en laagtes en staat nu voor het jaar van de (nood­zakelijke) grote doorbraak. De Belgische Marokkaan en verschroeiende koppelt een verbluffende techniek aan een verschroeiende versnelling, maar mist overleg en overzicht in zijn acties. Van trainer Koster wordt verwiacht dat hij Dirar de nodige rust bijbrengt en hem leert om zuiniger om te springen met zijn dribbels. Lukt dat dan heeft Club een nieu­we ster.

De ambitie van ...

De trainer: Adrie Koster

«De speeltijd is voorbij», zei Koster vrijdagavond na de oefenwedstrijd in Duisburg. «Ik heb mijn conclusies ge­trokken. Er moet kwaliteit bij als Club Brugge op de drie fronten hoge ogen wil gooien. Vanaf mijn eerste werkdag heb ik klaar en duidelijk gesteld dat het niet mijn stijl is om wedstrijden te
moeten ondergaan. Iedere opdracht moeten mijn spe­lers vol voor de winst gaan. Om zoiets voor elkaar te krijgen, moeten we 'pressing' spelen. Ik wil spelers zien met durf en veel overtuigingskracht. Pas dan kunnen we het vooropgestelde doel bereiken.»

De voorzitter: Pol Jonckheere

De kersverse voorzitter van Club Brugge is ambitieus. «Na een lange onderbreking wil blauw-zwart zich in competitieverband weer tot de allerlaatste dag mengen in het titeldebat. Als 13-voudige landskampioen moe­ten we onze verworven status verde­digen. Ik wil onze ploeg in de top van de rangschikking zien eindigen. Ook in de bekercompe­titie wordt het tijd dat we weer meedoen voor de finale. Club is met tien Belgische bekers recordhouder. Daarbij is het een absolute must dat de voorrondes in de Europa League worden overleefd. We willen op drie fronten sterk moeten zijn. Excuses gelden niet meer.»

Russisch scheidsrechterstrio leidt Club-Lahti


Voor de wedstrijd Club Brugge - FC Lahti van donderdag as. 30 juli in het kader van de derde voorronde van de Europa League werd door de UEFA een Russisch scheidsrechterstrio aangeduid. Alexei Nikolaev werd als hoofdref aangeduid. Hij zal geassisteerd worden door 2 landgenoten langs de lijn. De wedstrijd wordt om 20u30 op gang gefloten.

maandag 27 juli 2009

Stijnen en Donk hervatten morgen groepstraining


Er stonden vandaag twee trainingen op het programma. Om 10.00 uur een circuitvorm met verschillende soorten krachttraining voor armen, benen en romp. Voorafgaand werd er nog een dertigtal minuten gewerkt aan de lenigheid. Om 11.30 uur werd er op het veld getraind. Na een opwarming zonder bal werden er verschillende coördinatieoefeningen gedaan met de nadruk op kort voetenwerk. Nadien werden er nog verschillende tactische vormen ingeoefend.

De eerste training werd door alle 27 spelers meegedaan. Tijdens de tweede training werkte Stijn Stijnen een programma binnen af, Cleber Sonda (enkel) werkte met de kinesisten en Ryan Donk (voorzorg - ziekte) bleef binnen voor een aangepast programma. Morgen traint op uitzondering van Cleber iedereen mee. Woensdag wordt er in de namiddag getraind en vervolgens wordt er in het hotel overnacht.